Dutch Troopy Travellers

Verhalen zijn er om verteld te worden.


Wie veel reist heeft ook veel verhalen en wij zijn daar geen uitzondering op. Hoe jammer zou het zijn om al die woorden en beelden te laten verstoffen, ergens op een harde schijf of op zolder in een doos. Dutch Troopy Travellers is eigenlijk niets anders dan de verhalendoos van Ed en Karin. Alleen zonder stof.

"Wat is dat toch dat jullie nooit eens genoeg krijgen van al dat reizen?" Psycholoog Ap Dijksterhuis reikt ons het antwoord aan: 'Reizen is de manier om ons brein soepel te houden, het is een bron voor inspiratie en creativiteit, haalt vooroordelen onderuit, maakt ons gelukkiger en verlengt, tenslotte,ons leven'.

Voila, daarmee hebben we een aantal valide redenen gevonden om vooral dat te blijven doen wat we altijd al het allerleukst vonden om te doen.

Reizen doen we al meer dan 35 jaar. En verhalen vertellen ook. Verhalen schrijven is iets van de laatste jaren. Eigenlijk vanaf het moment dat we de knoop doorhakten en een langgekoesterde wens in vervulling lieten gaan. Met een eigen auto door Afrika.

Januari - Mei 2017:
Onze eerste Landcruiser (Troopy 1 of Harry 1) gaat op de boot naar Kaapstad. Vanaf Stellenbosch rijden we naar het noorden en trekken de volgende drie maanden vooral rond in Namibië.
Blog en foto's staan nog op:
Dutch Troopy Travellers reislogger

September - December 2017
Samen met Chris en Sascha van kitesurf-Tofo reizen wij via South Luangwa naar talloze watervallen in Noord-Zambia. We zien de grote vleermuismigratie in Kasanka en maken genoeg mee om de blogs ruim te vullen.
Blogs en foto's staan nog op
Dutch Troopy Travellers reislogger

Maart - Juni 2018 Onze route loopt via Central Kalahari en Rhino Sanctuary in Botswana, het Kruger in Zuid Afrika naar Mozambique. Verder via oostelijk Zimbabwe naar Mana Pools in het noorden en terug via Chobe/Savuti/Khwai/ Moremi
Blogs en foto's staan nog op
Dutch Troopy Travellers reislogger

Neem je ideeen mee je dromen uit.

Loesje


September 2018
Oplevering Harry 2, onze nieuwe en grotere Landcruiser, bij Tom's Fahrzeugtechnik in Duitsland. Met een route door Frankrijk, Spanje en Portugal leren we de auto beter kennen. Na prachtig weer langs de Bretonse kust, in de Pyreneeën en in de mysterieuze Spaanse Bardenas Reales jaagt de polaire lucht die we in Porto treffen ons uiteindelijk naar huis. Het wordt weer tijd voor plannen in de warmte.
Zie onze blog onder 'Europa'

Januari 2019
Harry 2 op de boot naar Kaapstad

Februari-Juni 2019
We ruilen de landcruisers om in Kaapstad en rijden met Harry 2 via het zuidelijkste punt van Zuid Afrika, de Karoo, en Kgalagadi
naar Mozambique waar we de auto weer stallen in Windhoek
Zie onze blogs onder 'Zuidelijk Afrika'

Het vervolg van onze reis vanaf februari 2020.

September 2019 - December 2019
We vliegen eind September weer naar Windhoek. Via Central Kalahari rijden we naar Zimbabwe voor een onvergetelijke game-count in Hwange. Vanuit de warmte in Zambia en Malawi belanden we in de eerste regen in Tanzania en Kenia. In Uganda verkennen we Kidepo, een prachtig gebied in het noorden en laten vlak voor kerst de auto bij onze stalling in Kampala
Zie onze blogs onder 'Zuidelijk Afrika' en 'Oostelijk Afrika'

Maart 2020 - April 2020
Omdat onze korte route door Kenia eerder, letterlijk in het water viel door de regen, gaan we terug. Het loopt een beetje anders en we breken we onze reis  na vier weken af omdat Kenia de grenzen op 15 maart sluit in verband met het Covid-19 virus. We laten onze Harry voor onbepaalde tijd in Kampala achter.
Zie onze blogs onder 'Oostelijk Afrika'

Juli 2020 - December 2020
Onze tickets die op 9 Juli geboekt stonden voor vertrek terug naar Kampala hebben we omgeruild naar vertrek op 6 November. Hoe dat gaat lopen......

Onze laatste verhalen.

Route Uganda- Kenya incl favoriete campsites, februari 2020

We hebben 8 weken om vanuit Uganda, Kenya uitgebreid te verkennen. Het loopt anders. Eind maart reizen we onverwacht vroeg terug naar Nederland na de aankondiging dat het vliegverkeer wordt gestopt ivm het Corona-virus.

Verder lezen
Expeditie Nederland

De zomer vliegt voorbij. Door het mooie weer zijn we meer buiten dan binnen. Maar de wegwee blijft borrelen. Op zoek naar een uitweg.

Verder lezen
Breaking News in Kenia

Het is onwerkelijk. Op maandag kamperen we, ver in noordelijk Kenia, vertederd bij de baby-olifanten en op vrijdag lopen we een bijna leeg vliegveld binnen, onderweg naar huis.

Verder lezen