Dutch Troopy Travellers

Verhalen zijn er om verteld te worden.


Wie veel reist heeft ook veel verhalen en wij zijn daar geen uitzondering op. Hoe jammer zou het zijn om al die woorden en beelden te laten verstoffen, ergens op een harde schijf of op zolder in een doos. Dutch Troopy Travellers is eigenlijk niets anders dan de verhalendoos van Ed en Karin. Alleen zonder stof."Wat is dat toch dat jullie nooit eens genoeg krijgen van al dat reizen?" Je bent echt niet de eerste die zich dat afvraagt. En waarschijnlijk ook niet de laatste.

Waarom klommen we, alweer lang geleden, naar het basiskamp van de Mt Everest of klauterden we langs de flanken van de ' Mountains of the Moon' in Zaire. En besloten we om in Corona-tijd toch de vlucht terug naar Oeganda te boeken en vervolgens 6 maanden in Afrika te blijven. Misschien is het de fascinatie voor ongebaande paden of net even iets anders doen dan anders. Die redenatie klopt niet helemaal want langs het Pieterpad of tijdens de 4-daagse in Nijmegen kun je ons ook zomaar vinden. Niet echt ongebaande paden. De rode draad voor ons blijft toch dat we er van houden om onderweg te zijn. Iets nieuws te ontdekken. Ergens anders te zijn. Het mag ver zijn maar ook, zomaar, om de hoek. En niet altijd. Thuis komen is ook fijn. Als er maar weer een plan op de plank ligt voor een volgende onderneming. Om te kunnen doen wat we nu eenmaal allerleukst vinden om te doen. Reizen, fotograferen en verhalen vertellen. Bij voorkeur over Afrika.

Reizen doen we al bijna 40 jaar. En verhalen vertellen ook. Verhalen schrijven is iets van de laatste jaren. Net als het fotograferen. Eigenlijk vanaf het moment dat we de knoop doorhakten en een langgekoesterde wens in vervulling lieten gaan, merkten we dat verhalen delen, deel uitmaakt van ons plezier om onderweg te zijn. In onze eigen auto door Afrika.

Binnenkort kun je onze reisverhalen ook vinden in ' Travel & Leisure, Zambia and Zimbabwe'. Een glossy magazine dat elk kwartaal op de koffietafel van een mooie lodge of in de lounge van een luchtvaartmaatschappij te vinden is. In september 2023 verschijnt daarin ons eerste verhaal.

Neem je ideeen mee je dromen uit.

Loesje'Paying Back'

Reizen door landen waar slechte leefomstandigheden eerder regel dan uitzondering zijn, heeft ook een ongemakkelijke kant. Of we kunnen tanken of boodschappen doen, daarover hoeven wij niet echt na te denken. Dat lukt altijd wel. Maar dat geldt zeker niet voor iedereen die we tegenkomen. En elke vraag om hulp inwilligen, is ook onbegonnen werk .

Maar we willen wel iets bijdragen. Dus als het enigszins lukt, doen we onze boodschappen op de lokale markt, kopen we cadeautjes bij lokale handwerkers, betalen we een vergoeding aan de eigenaar van het land als we toevallig een keer ' wild' kamperen en proberen we zo veel mogelijk uit te vinden over de activiteiten van de lokale 'community centers' om op deze manier een hele bescheiden bijdrage te leveren aan de lokale economie.

Hoe leuk is het om je kralen/sieraden in Nairobi rechtstreeks te kopen bij de vrouwen van Kazuri, Of tijdens het kletsen met de vrouwen van de 'Sabona Baket Weavers Association' in de buurt van Fort Portal in Oeganda, een mooie mand (of meer) uit te zoeken. En vergeet niet 'Project Luangwa', vlakbij de ingang van South Luangwa National Park. in Zambia. Smakelijke koffie, cake en sandwiches in combinatie met een winkel gevuld met prachtige stoffen en (lokaal gemaakte) grappige souvenirs. Alleen de zoektocht naar dit soort adressen is al een plezier.

Daarnaast ondersteunen we financieel een aantal lokale NGO's in de landen waar we doorheen reizen. Alle beetjes helpen immers

Friends of Hwange Trust - zet zich in Hwange National Park (Zimbabwe) in voor het behoud van flora en fauna o.a. door het verduurzamen van de waterpompen en het weren van stropers in de 'Main Camp- area van het park

Stichting Floja zet zich in voor het welzijn en scholing van kinderen in het allerarmste noorden van Malawi

African Parks zet zich in voor de bescherming en beheer van een groeiend aantal parken door heel Afrika.
Onze volgende reis begint weer in
Augustus 2023

Augustus 2023 - Februari 2024
We beginnen met de Game Count in Hwange, trekken langs Lake Kariba via Matusadona National Park onderweg naar Luangwa Valley in Zambia en het noorden van Malawi. Afhankelijk van de regen draaien we daarna om richting noordelijk Namibie en eindigen in Kgalagadi Transfontier Park. Volg onze blogs onder '
Zuidelijk Afrika'Onze laatste verhalen.

Niet iedereen die rondzwerft is verdwaald

Eerst een goede plek vinden om de kerstdrukte te ontlopen in Noord Namibië en dan naar Kgalagadi voor een maand in de bush. Gek he? Het komt toch weer anders dan we vooraf kunnen bedenken.

Verder lezen
Lummelen in Malawi

We nemen alle tijd in dit kleurige, warmhartige land aan het grote meer. Uitgestrekte stranden, vissersboten, koffie drinken en een praatje met wie er voorbij komt. Ontspannend in plaats van spannend. Net vakantie.

Verder lezen
Via Zambia naar de markt in Malawi

We staan klem. Een ossenkar voor ons en een varken op de fiets naast ons. Het is de eerste markt die we in Malawi tegenkomen. Kleurig en geurig. Zo gaan we er nog meer zien.

Verder lezen