Dutch Troopy Travellers

Verhalen zijn er om verteld te worden.


Wie veel reist heeft ook veel verhalen en wij zijn daar geen uitzondering op. Hoe jammer zou het zijn om al die woorden en beelden te laten verstoffen, ergens op een harde schijf of op zolder in een doos. Dutch Troopy Travellers is eigenlijk niets anders dan de verhalendoos van Ed en Karin. Alleen zonder stof.

"Wat is dat toch dat jullie nooit eens genoeg krijgen van al dat reizen?" Psycholoog Ap Dijksterhuis reikt ons het antwoord aan: 'Reizen is de manier om ons brein soepel te houden, het is een bron voor inspiratie en creativiteit, haalt vooroordelen onderuit, maakt ons gelukkiger en verlengt, tenslotte, ons leven'.

Voila, daarmee hebben we een aantal valide redenen gevonden om vooral dat te blijven doen wat we altijd al het allerleukst vonden om te doen.

Reizen doen we al meer dan 35 jaar. En verhalen vertellen ook. Verhalen schrijven is iets van de laatste jaren. Eigenlijk vanaf het moment dat we de knoop doorhakten en een langgekoesterde wens in vervulling lieten gaan. Met een eigen auto door Afrika.

Januari - Mei 2017:
Onze eerste Landcruiser (Troopy 1 of Harry 1) gaat op de boot naar Kaapstad. Vanaf Stellenbosch rijden we naar het noorden en trekken  drie maanden vooral rond door Namibië.
Blog en foto's staan nog op:
Dutch Troopy Travellers reislogger

September - December 2017
Samen met Chris en Sascha van kitesurf-Tofo reizen wij via South Luangwa naar talloze watervallen in Noord-Zambia. We zien de grote vleermuismigratie in Kasanka.
Blogs en foto's staan nog op
Dutch Troopy Travellers reislogger

Maart - Juni 2018 Onze route loopt via Central Kalahari in Botswana, het Kruger in Zuid Afrika naar Mozambique. Verder via oostelijk Zimbabwe naar Mana Pools in het noorden en terug via Chobe/Savuti/Khwai/ Moremi
Blogs en foto's staan nog op
Dutch Troopy Travellers reislogger

Neem je ideeen mee je dromen uit.

Loesje


September 2018
Oplevering Harry 2, onze iets ruimere, nieuwe Landcruiser. Met een route door Frankrijk, Spanje en Portugal leren we de auto beter kennen. Na prachtig weer langs de Bretonse kust, in de Pyreneeën en in de mysterieuze Spaanse Bardenas Reales jaagt de polaire lucht die we in Porto treffen ons uiteindelijk naar huis.
Zie onze blog onder 'Europa'

Januari 2019
Harry 2 op de boot naar Kaapstad

Februari-Juni 2019
We ruilen de landcruisers om in Kaapstad en rijden met Harry 2 via Agulhas, het zuidelijkste punt van Zuid Afrika, de Karoo, en Kgalagadi
naar Mozambique waarna we de auto uiteindelijk weer stallen in Windhoek
Zie onze blogs onder 'Zuidelijk Afrika'

September 2019 - December 2019
We vliegen eind September weer naar Windhoek. Via Central Kalahari rijden we naar Zimbabwe voor een onvergetelijke game-count in Hwange. Vanuit de warmte in Zambia en Malawi belanden we in de eerste regen in Tanzania en Kenia. In Uganda verkennen we Kidepo, een prachtig gebied in het noorden en laten, vlak voor kerst, de auto bij onze stalling in Kampala
Zie onze blogs onder 'Zuidelijk Afrika' en 'Oostelijk Afrika'

Het vervolg van onze reis vanaf Augustus 2023


Maart 2020 - April 2020
Omdat onze korte route door Kenia eerder, letterlijk in het water viel door de regen, gaan we terug. Het loopt een beetje anders en we breken we onze reis  na vier weken af omdat Kenia de grenzen op 15 maart sluit in verband met het Covid-19 virus. We laten onze Harry voor onbepaalde tijd in Kampala achter.
Zie onze blogs onder
'Oostelijk Afrika'

November 2020 - Mei 2020
Onze tickets die op 9 Juli geboekt stonden voor vertrek terug naar Kampala ruilen we om naar vertrek op 6 November. Eerst onwennig, maar al gauw vertrouwd om je mondkapje altijd bij je te hebben. Onderweg gaan er weer grenzen dicht en na mooie weken in Uganda en Kenia gaan we in hoog tempo door naar Namibie We blijven er vier maanden
Zie onze blogs onder en '
Oostelijk Afrika' en 'Zuidelijk Afrika'

Oktober 2021 - April 2022
Op 7 Oktober vliegen we naar Windhoek  om via Botswana en Zimbabwe naar Mozambique te rijden.
Zie onze blogs onder '
Zuidelijk Afrika'

Augustus 2022 - December 2022
Zim en Zam zijn deze keer aan de beurt. Hwange, Mana Pools, Noord en Zuid Luangw en tenslotte Liuwa Plains in het westen
Zie onze blogs onder '
Zuidelijk Afrika'

Augustus 2023 - Februari 2024
We beginnen bij de Game Count in Hwange en eindigen in Kgalagadi Transfontier Park. Volg onze blogs onder '
Zuidelijk Afrika'

Onze laatste verhalen.

Stampende Wildebeests in Zambia

Botsende beesten, stampende hoeven en lawaaiig geloei. Het is chaos als we een groep gnoes op ons af zien rennen. Er hangt alleen een hangmat tussen ons en de horde.

Verder lezen
Vergeten verhalen uit Zimbabwe

Een half geschreven blog en een berg foto's wachten al een tijdje. Het duurde even totdat een paar vergeten verhalen van onze laatste reis hun weg naar een nieuwe blog vonden

Verder lezen
Zwaan kleef aan in Zimbabwe

Op stap met zijn achten? Niets voor ons. Dachten we. Maar dat was voordat we in Zimbabwe naar de ‘game count’ gingen

Verder lezen